DEKOR IN BOX

természetközeli esküvői dekoráció

Tippek stresszmentes esküvőhöz, ami valóban Rólatok szól
7 tipp, hogy az esküvőszervezés igazi hangolódás legyen a nagy napra


Stressz, kapkodás, feszültség, és az esküvőt épphogy átvészelő pár.  Nagyon gyakran hallom azoktól, akiknek már volt esküvőjük, hogy a nagy napon, amire egy évig készültek, egyáltalán nem voltak jelen fejben. Nem tudták élvezni a pillatatot, stresszeltek, hogy minden úgy menjen, ahogy szeretnék, és nem volt ez másképp a szervezés hónapjaiban sem. A számtalan elintéznivaló, a sok stresszfaktor mellet könnyen elveszik az esküvő lényege, maga a pár, és a tény, hogy ez egy ünnep, ami nem csak az idővel való versenyfutásról és az esztelen pénzlapátolásról szól. Minél többe kerül egy esküvő, annál stresszesebb is a dolog, hisz ki akarna a több százezer, millió forint befektetés után  mélabús arcokat, elrontott dekort, hideg ételt látni. De tényleg ennyire fontos ez?

 

kepkivagas.JPG

Összeszedtem nektek néhány tippet ahhoz, hogy az esküvőre ne menjenek rá az idegeitek, valóban rólatok szóljon az odavezető út is, és a nagy nap is. Bónusz, hogy ezek nagy része még költséghatékonyabbá is teszi az eseményt. ;)

0. Rólatok szól


A nulladik pont, mindennek az alfája és omegája: a legfontosabb leszögezni és tudatosítani magatokban bármennyire is nehéz, ez a nap rólatok szól. Nem a vendégekről, nem a dekorról, nem a tökéletes ételről, hanem rólatok. Ezt a meghitt pillanatot, életetek legfontosabb napját sem mások igényei, sem a körülmények nem ronthatják el! Innen indulunk. :) 

par.JPG
1. A vendéglista

Az első összetűzési pont a párok között általában a vendéglista. Sőt, gyakran nem is a párok, hanem a család, a szülők próbálják érvényesíteni akaratukat. Ahány ház, annyi szokás, de én úgy gondolom, a „meg kell hívnom őket, mert anno ők is meghívtak minket” elv ma már nem lehet mérvadó. Az esküvőszervezésnél csakis a kettőtök valódi vágyainak, és nem illendőségnek van a helye. Egyszer egy ismerősöm azt mondta, az ő elvük az volt, akivel nem beszéltek az elmúlt két hónapban, nem jön az esküvőre. És valóban, mennyire logikus. A másodunokatestvéreket csak kétévente karácsonykor látod, egyébként nem beszéltek, sőt, nem is kedveled őket, de meg KELL hívni? Nem kell. Életetek legfontosabb napján vegyétek körül magatokat olyan emberekkel, akiket szívből szerettek, és akik jól ismernek titeket, örülnek a boldogságotoknak.


2. A szervezés

Az előkészület stresszfaktorának csökkentésén nagyban segít, ha időben nekiálltok mindennek. Így nem kell közelharcot vívni a szolgáltatókért, az utolsó hónapban is idegeskedni. Az esküvő előtti 2-3 hónap szóljon már csak a hátradőlésről, hangolódásról, és az utolsó hajadon hetek megéléséről. Ha nagy esküvőtök lesz, rendezvényszerevezőre érdemes költeni, aki összefog mindent, a határidőket, ez egy kifizetődő kiadás lehet. Ha magatok készítetek mindent, készítsetek excel táblát feladatokkal, határidőkkel, kontaktokkal. Amit ki tudtok adni a kezetekből, osszátok szét a barátok, családtagok között, biztosan sokan szívesen segítenek Nektek. 

check.JPG
3. A helyszín

Számomra az esküvői helyszín ugyanolyan intim, és belsőséges dolog, mint a vendéglista. Az igazán meghitt szertartáshoz elengedhetetlen, hogy a helyszín vagy valamilyen módon kapcsolódjon hozzátok, vagy legalábbis szeressetek bele. Nem kell ehhez több millió forintos bérleti díjas villákra, éttermekre gondolni. Sokszor a legeldugottabb helyeknek van a legjobb hangulata. Menjetek el együtt a potenciális helyszínekre, keressetek nektek tetsző éttermeket, kávézókat, helyszíneket, és járjátok sorra őket, remek program a hétvégékre. Vagy ha van egy a szívetekhez közel álló helyszín, keressetek a környékén olyan helyeket, amik alkalmasak lehetnek az esküvőkre. Több ismerősöm a kedvenc kávézója teraszán tartotta az esküvőjét, a lovaglás szerelmesei egy lovas tanyán, olyan helyszíneken, amik eredetileg nem ezt a cél szolgálják, sőt, lehet, hogy még sosem voltak lagzi helyszínek. Na és? Egy kérdést megér.. :) Ne feledjétek, a szertartás nem épülethez kötött. Egy réten, erdőszélen igazán gyönyörű lehet. 

a2c264503f1e5817d801e7d847c7e6a0.jpg


4. A menü

Rugaszkodjatok el a hagyományoktól bátran. Ha csak megfelelési kényszerből, a vendég igényei miatt lenne klasszikus lagzi menü nálatok, gondolják újra. Legyen a menü is olyan, mint Ti! Köztudott rólatok, hogy imádjátok a hamburgert? Vagy minden hétvégén grillpartit adtok a barátoknak? Miért ne lehetne ilyen az esküvőtök is? Tuti, hogy mindenki számára emlékezetes lesz így a nap. A barátok imádni fogják, a nagyszülőknek pedig készülhettek néhány adag klasszikus étellel. 

9e84ba051f4e5db70e9952566ddcb142.jpg


5. A dekor

Minden szetntek maga felé hajlik a keze…. :)  Na de most komolyan, a dekoráció bérlése egy csomó terhet levesz a vállatokról. Kis esküvő esetén a bérelhető dekorációs csomagunk elemeivel egyszerűen varázsolhattok csodás dekorációt magatoknak, mindössze 50.000 forintból, míg egy dekoros 200-300.000 Ft-ba kerülhet. (képek a csomag elemiről: https://bit.ly/2JJGcwm )  Az esküvőre hangolódáshoz szuper, ha kitaláljátok, hogyan használjátok majd fel az egyes elemeket a változatos felhasználási lehetőségek közül, aztán Ti, vagy a barátok a nagy nap előtt jó hangulatban kidekorálják a helyszínt. 

Képek: Mező Dorka:  https://www.facebook.com/HangulatKep/


6. Készítsetek valamit ti magatok is!


 Számomra különösen nagy jelentőségük van a kézzel készített tárgyaknak. Egyrészt igen meditatív dolognak találom készíteni őket, másrészt egészen más érzés ránézni valamire, amit Te készítettel. Igazán személyessé teszi az esküvőt, és az ifjú párnak is tökéletes program, ha együtt készítenek valamit, ami aztán dekorként kerül az esküvőre. Itt pl. arról írtam, hogyan tudjátok elkészíteni az egyedi földgömb dekort, ami a bérelhető csomagunk része: https://bit.ly/2HIU8oT Kuckózz be a pároddal a nappaliba, rakjatok be egy jó filmet vagy zenét, és kézműveskedjetek valamit együtt. Vagy akár baráti programnak is szuper lehet a közös barkácsolás,így hangolódhattok együtt. 


7. A zene

Ötszázezer a zenekar és még csak AC/DC-t sem tudnak játszani, pedig az a kedvencetek? Nem egy esküvőn voltam, ahol a zenekar a lehető legrosszabbkor kezdett lassú számokat játszani, óránként szünetet tartott, ami miatt leült a buli. Viszont voltam olyan esküvőn is, ahol Spotify lista pörgött végig, szünet nélkül, és iszonyú jó buli volt. Ha jól érzitek magatokat, nem igazán számít, honnan szól a muzsika, hisz a zene nem vizuális élmény. Az esküvő előtt a barátoknak küldhettek egy e-mailt, hogy mindenki írhat 2 kívánság zenét. Garantált, hogy amikor meghallja a kedvencét felpattan, és nagyon fogja értékelni. :)

 

wedding-party-at-recpetion-with-confetti.jpg

 

Ne hagyjátok, hogy a külső nyomás, a fogyasztói társadalom által diktált tempó túlzottan beszippantson titeket! Az esküvőd szervezésénél ne a perfekcionizmusodat helyezd előtérbe, legyél kicsit önző, csinálj úgy, ahogy Nektek jó és ne felejtsd el, ez életed legszebb napja, és mint olyan, az ehhez vezető úton jó, ha nem hordasz ki lábon két infarktust, az esküvő napján pedig csak a meghatottság miatt ugrik görcsbe a gyomrod, és gyűlnek könnyek a szemedben. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dekorinbox.blog.hu/api/trackback/id/tr4314045440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DEKOR IN BOX

Teljes esküvői design, dekoráció, virágdekor, és dekorációs csomag bérlés.

Friss topikok

  • takacsveca93: Gyönyörű dekorációk, pár nagyon emlékeztet olyasmire, amit a Pepcoban is láttam. Folyton követem a... (2018.08.20. 13:04) A bérelhető csomag elemei
süti beállítások módosítása